کد خبر 10591
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۸۹ - ۰۰:۰۳

مزار شهيد «چمران» در روستاي سلطانيه واقع در جنوب لبنان قرار دارد. او در اول جمادي الثاني سال 1415 هجري قمري به دست ارتش صهيونيستي به شهادت رسيد.

به گزارش خبرنگار جهاد و مقاومت مشرق ، دکتر مصطفي چمران به سال 1311 در تهران، خيابان پانزده خرداد، بازار آهنگرها، (سرپولک)  متولد شد. وي به سال 1337 براي ادامه تحصيل به امريکا رفت و  در دانشگاه «برکلي» با ممتازترين درجه علمي موفق به اخذ دکتراي الکترونيک و فيزيک پلاسما گرديد. از اوايل دهه 1970 ميلادي ، در حدود 10 سال در لبنان اقامت داشت و تاسيس و فرماندهي شاخه نظامي «جنبش حرکة المحرومين»  موسوم به «افواج المقاومة اللبنانيه»( امل) را بر عهده گرفت.
 وي چند ماه پس از پيروزي انقلاب اسلامي به ايران بازگشت و با اولين ملاقات حضوري با حضرت امام خميني ، از بازگشت به لبنان منصرف شد و تا لحظه شهادتش به تاريخ 31 خرداد 1360 در جبهه هاي جنوب ايران با مسووليت وزارت دفاع به شهادت رسيد و در بهشت زهراي تهران (قطعه 24) به خاک سپرده شد.
 هنوز هم پس از 30 سال در لبنان مي توان تاثيرات معنوي شهيد چمران را به عينه ديد. علاوه بر مناطق تحت نفوذ «جنبش امل» که تصاوير متعددي از شهيد چمران را بر در و ديوار و خيابان هاي آن مي توان ديد ، در نواحي شيعه نشين ديگر نيز تصاوير ايشان به چشم مي خورد اما شاخص ترين تاثير شهيد چمران در ميان جوانان حزب الله به چشم مي خورد که از نام وي به عنوان اسامي نظامي و مستعار استفاده مي کنند. نگارنده خود شخصا افراد در قيد حياتي را با لقب «چمران» در لبنان زيارت کرده است . قصد داريم يادي کنيم از شهيدي که با نام «چمران» در صفوف مقاومت جنگيد و به شهادت رسيد.
شهيد «حاج محمد ياسين» به سال 1968 در روستاي «سلطانيه» واقع در جنوب لبنان به دنيا آمد و در اواسط دهه 1980 ميلادي به صفوف مقاومت اسلامي پيوست و نام «چمران » را به عنوان اسم مستعار نظامي براي خود انتخاب نمود. «حاج محمد ياسين» سرانجام در سال 1994 ميلادي (مصادف با اول جمادي الثاني 1415 هجري قمري) به هنگام عمليات ضد صهيونيستي در منطقه اشغالي «بيت ياحون» شربت شهادت نوشيد. مزار وي در گورستان روستاي «سلطانيه» قرار دارد و نام مستعار وي نيز بر آن حک شده است.
گفتني است که «چمران» نام روستايي کوچک از توابع بخش نوبران (واقع در حوزه استحفاظي شهرستان «ساوه» ) مي باشد. پدر شهيد چمران متولد اين روستا بود و وجه تسميه نام خانوادگي ايشان نيز همين بود. اين نام تا قبل از حضور «شهيد دکتر چمران» در لبنان هيچ سابقه اي نداشت و ناشناخته بود. دکتر چمران نيز به دليل الزامات زبان عربي در لبنان با نام «شمران» شناخته مي شود.


2.jpg
تابلويي از شهيد چمران در جنوب منطقه ضاحيه که توسط جنبش«امل» نصب شده است.

3.jpg
تصويري از شهيد «حاج محمد ياسين» با نام مستعار «حاج چمران»

4.jpg
مزار شهيد «حاج چمران» در روستاي «سلطانيه» واقع در جنوب لبنان



نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 1
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 0
  • شهره پرویزی ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۳
    0 0
    سلام خوشا به سعادت کسانی که با دکتر چمران همرزم همراه بودند من باديدن فیلم چه این انگیزه در من ایجاد شد که حتما برمزار آن مردبزرگ بروم.لیاقت نداشتم که خودش رااز نزدیک ببینم حداقلش مزار دکتر را از نزدیک ببینم

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس